Március elsejétől indult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyben a húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszereket ellenőrzik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei.
A közlemény szerint a NÉBIH szakemberei ellenőrzik a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, különösen a sonkákat. Fókuszban lesznek a csokinyulak és más édességeket, a különféle borok és szeszes italok, a szezonális zöldségek és gyümölcsök, de nagy hangsúlyt helyeznek a bárányok és nyulak minőségére is.
Kiemelten figyelik még az értékesítésre kerülő étkezési tojásokat és a hatóság idén először a tojásfestékeket is megvizsgálja majd – sorolta a minisztérium.
Az agrártárca arra törekszik, hogy az ünnepi időszakban is kizárólag biztonságos, kiváló minőségű, lehetőség szerint magyarországi gyártású élelmiszerek kerüljenek a magyar családok asztalára.
Az egész országra kiterjedő vizsgálatot Zsigó Róbert, az Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el a március 1-je és április 2-a közötti időszakra.
Kattintson IDE és kövessen minket a facebookon! Hírek, aktualitások és érdekességek a fogyasztóvédelem világából!
Forrás: MTI